mandag den 26. august 2013

Down memory lane - Strandskolen i Karlslunde Strand

Her gik jeg i skole - fra børnehaveklasse og til og med 10. klasse.

Indrømmet, det ser liiidt kedeligt ud, men tro mig, DET VAR VERDENS BEDSTE SKOLE


Billederne ovenfor er taget i 2010, da jeg lige var et smut inde og besøge skolen :-)

Her mødte jeg nogle af mine tidligere lærere, bl.a. HELLE - min dansklærer, men også min engelsklærer Gitte Andersen. Blev såååå skuffet, da jeg kom hjem og opdagede at billederne af mine lærere ikke var blevet til noget, buhhhhhhh. 
Jeg forstår det stadig IKKE :-( 


Her i sommerferien i år kørte Sofie og jeg forbi min gamle skole - havde lovet at vise Sofie skolen, hvor mor gik på :-) - hvor jeg fik taget nogle billeder, dels fra skolegården, fra 'firkanten' som det område, hvor de store klasser holdt til blev kaldt  :-), og foran skolebiblioteket, som jeg elskede at opholde mig i. 

Jeg elskede at gå på Strandskolen, og har en masse gode minder fra de i alt 11 år på skolen :-) 

Én af de vigtigste grunde var uden tvivl mine lærere. 

Jeg var så heldig at have to helt, helt specielle lærere, som fulgte os fra 3. klasse, og helt op til 8. klasse.

Den ene var min dansklærer Helle Grøntved, gift Flandrup, og den anden var min geografi- og orienteringslærer Niels Olsen. 
De to lærere havde også et virkelig godt samarbejde omkring klassen. 

To af de bedste, bedste lærere i hele verden 

og jeg ville ønske at alle børn ville opleve at møde lærere som de to i løbet af deres skoletid.


Helle var en fantastisk god lærer, som forstod at samle klassen og få alle med. Ingen sakkede bagud i hendes klasse, og man kunne mærke at hun virkelig kunne lide os, både os piger og drengene. Desuden var hun suveræn til at læse 'Krumme'-bøgerne op for os i Klassens time :-)

Jeg ELSKEDE Helles frisure. Hun var bare så smart og så sød, synes jeg :-) - og så havde hun en helt fantastisk smittende latter :-)

Niels var en helt suveræn fantastisk fortæller. Han kunne digte de mest spændende historier for os i klassen - og det var på STÅENDE fod - mind you, og måden han fortalte historierne på var så levende, at man sad med følelsen af selv at være tilstede i historierne. Hele klassen var ALTID musestille, når Niels fortalte sine historier. Det var fra ham at jeg første gang hørte ordet 'restauration' :-). Det ord brugte han meget i sine fortællinger :-) 

Her det eneste billede jeg har af Niels :-( - desværre - (længst til venstre bag én af drengene fra klassen)

Jeg kan huske engang, hvor klassen skulle på kanotur med Helle og hendes mand, der i øvrigt også hed Niels. 
Vores lærer Niels Olsen kom i det samme kørende i sin - noget gamle :-) - bil ind på parkeringspladsen, da vi var ved at stige ind i bussen. Nogle af os løb over og spurgte ham om han ikke skulle med. Det skulle han desværre ikke, sagde han. Hurtigt løb vi ind på skoleinspektøren Bøje's kontor, og spurgte om Niels ikke måtte komme med. Jeg ved ikke hvorfor, men han fik lov!!!!!!, og det var et par glade børn, der løb tilbage for at give ham beskeden, og hurtigt fik Niels trukket et par gummistøvler op fra bagsmækken, og så var han klar!!! :-) 

Det blev en DEJLIG dag med to af vores ynglingslærere :-) 

I kan nok forestille jer, at det var en sorgens dag, da vi ikke skulle have Helle og Niels mere efter 8. klasse, og derfor skulle sige farvel til to lærere, som havde fulgt os siden vi var små. Jeg er sikker på, at jeg ikke var den eneste fra klassen, der GRÆD HELE VEJEN HJEM fra skole den dag. 

Jeg tror heller ikke at det var særlig let for lærerne, der efterfølgende overtog klassen, for det var jo svært at komme efter de to mennesker.  

Jeg har nu også masser af gode mindre om nogle af mine andre lærere på Strandskolen, bl.a. som tidligere nævnt min engelsklærer Gitte Andersen, min tysklærer Inge-Lise Løjtved (tror jeg det staves :-)), min fysiklærer Mogens Hønnicke, min dansklærer Mona osv., men det er Helle og Niels, der står stærkest i min erindring, og som jeg virkelig, virkelig holdt så meget af, og som betød noget ganske specielt for mig. 

De to bedste lærere i verden, ingen tvivl om det!!! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar