mandag den 18. april 2016

At nyde godt af





Vi er så heldige, at Sofie er blevet så glad for at lave mad,
og nyder godt af de forskellige retter, hun producerer her hjemme.

Her i lørdags bagte hun de bedste gulerødsbrød,
som jeg nogensinde har smagt :-)
Dertil fik vi en lækker, lækker rejesalat med hjemmelavet dressing.
Uhmmm, det smagte altså godt.




Gulerodsbrødene var rimelig lette at lave,
og tog ikke så lang tid.

Her kommer opskriften,
så I selv kan prøve den af:

Du skal bruge:
50 g gær
3 dl lunkent vand
2 dl ymer
2 spsk. olie
1 tsk. salt
3 dl fintreven gulerod
300 g rugmel
400 g hvedemel

Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i vandet i en stor skål.
2. Kom ymer, olie, salt og revet gulerod i, og rør det sammen.
3. Hæld de to slags mel i, lidt ad gangen, og rør godt. Ælt evt. med hænderne til sidst, til dejen er blank og smidig.
4. Læg bagepapir på en bageplade, og form dejen til små brød, der skal hæve ½ time.
5. Pensl brødene med vand, og skær et lille rids i midten af hvert brød.
6. Bages ved 225 grader i 15-20 minutter.




Freja-pigen var MEGET træt i lørdags,
og faldt hurtigt omkuld i hendes kurv.

Men da havde hun også først været 
i hundeskoven i Himmelev ved Roskilde,
en tur i gågaderne i Roskilde,
og efterfølgende flere timers leg hos min mor,
som har den sødeste lille hund, Sofus,
som Freja-pigen er MEGET glad for :-)

Så der var ikke noget at sige til,
at hun var træt, da vi kom hjem.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar