Gulerodsbrødene var rimelig lette at lave,
og tog ikke så lang tid.
Her kommer opskriften,
så I selv kan prøve den af:
Du skal bruge:
50 g gær
3 dl lunkent vand
2 dl ymer
2 spsk. olie
1 tsk. salt
3 dl fintreven gulerod
300 g rugmel
400 g hvedemel
Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i vandet i en stor skål.
2. Kom ymer, olie, salt og revet gulerod i, og rør det sammen.
3. Hæld de to slags mel i, lidt ad gangen, og rør godt. Ælt evt. med hænderne til sidst, til dejen er blank og smidig.
4. Læg bagepapir på en bageplade, og form dejen til små brød, der skal hæve ½ time.
5. Pensl brødene med vand, og skær et lille rids i midten af hvert brød.
6. Bages ved 225 grader i 15-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar