Sprøde udenpå og bløde indeni.
PRÆCIST som boller skal være.
Smørekniven på billedet er én jeg har fået af min mor.
Dem brugte vi altid, da jeg var barn,
så det er lidt hyggeligt nu at have en selv.
Opskriften er supernem, og det bedste er,
at du ikke behøver at ælte dejen med fingrene.
Vi fik 33 boller ud af denne portion,
så der var rigeligt at fryse ned efterfølgende.
Ingredienser
·
2 dl havregryn
·
4 dl vand (kogt)
·
50 g smør
·
3,5 dl koldt vand
·
50 g gær
·
3 tsk salt
·
2 spsk sukker
·
400-450 g revet gulerod
·
ca. 900-1000 g hvedemel
Instruktioner
1.
Bring 4 dl. vand i kog og tilsæt havregryn. Alternativt
lav havregrøden i mikroovnen. Smelt smørret i havregrøden.
2.
Hæld grøden over i en stor skål, bland den med koldt
vand, så blandingen bliver lunken.
3.
Opløs gæren heri og tilsæt salt, sukker og revne
gulerødder. Alternativt opløs gæren i sukkeret forinden.
4.
Tilsæt melet, lidt af gangen og rør godt rundt med en
stor ske, hænderne eller en røremaskine. Dejen skal være klistret
5.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter.
6.
Kom dejen på en bageplade med bagepapir, som uformede
klatter med en spiseske.
7.
bag dem ved 225 grader i ca. 15-20 minutter, eller til
de begynder at få farve. (du kan tjekke om bollerne er færdige ved at banke på
bunden. Er de hårde i bunden og lyder hule er de færdige.
8.
TIP! Bollerne kan holde sig længe i en tillukket
frysepose. De bliver dagen efter bløde ovenpå, men er stadig utrolig lækre. Bollerne er også fryseegnet.
Ild i brændeovnen, en kop god varm kaffe elle te,
og så friskbagte, hjemmelavede boller.
DET er efterår :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar